Hvad er equity funding?

Equity crowdfunding giver et større antal investorer mulighed for at investere i en startup eller virksomhed ved at købe dens aktier og blive medejere. Investorerne vil drage fordel af virksomhedens succes, da de i takt med virksomhedens vækst kan tjene penge på investeringen.

Equity crowdfunding


Hvad betyder equity crowdfunding?

Equity crowdfunding er i Danmark også kendt som andelscrowdfunding eller aktiecrowdfunding. Her kan flere investorer bidrage med kapital til en virksomhed i bytte for en andel. Det fungerer lidt på samme måde som det ”normale” aktiemarked. Virksomhederne bliver dog ikke børsnoteret, og deres aktier handles ikke offentligt på aktiebørsen. Der findes i stedet nogle helt specifikke platforme til equity funding.


Hvem er equity funding til?

Den største forskel på equity funding og de mere traditionelle investeringsmodeller er, at der er mange flere investorer involveret. Nogle af dem kan også være familie, venner og endda kunder.

Denne form for crowdfunding er blevet populær, da det giver små virksomheder og startups mulighed for at rejse kapital fra en bred gruppe af investorer, som ellers med stor sandsynlighed ville få et nej fra banken. Samtidig giver det investorer mulighed for at diversificere deres portefølje og støtte innovative projekter og virksomheder.

Metoden er heller ikke kun forbeholdt nystartede virksomheder. Flere økonomisk veletablerede virksomheder benytter sig også af denne fundingmodel i forbindelse med lancering af nye produkter. Her får de nemlig både testet interessen for produktet, og de, der støtter, bliver typisk ambassadører – og det er en smart markedsføringsstrategi.

Hvorfor vælge equity funding?

Herunder kan du blive klogere på, hvorfor det kan være en god ide at benytte equity crowdfunding 👇

  1. Små og mellemstore virksomheder (SMV’er) samt startups kan rejse kapital, som de måske ikke kunne få adgang til gennem traditionelle finansieringskilder.
  2. En succesfuld equity kampagne kan fungere som markedsvalidering af virksomhedens produkt eller idé, og det kan tiltrække yderligere investorer samt kunder.
  3. Virksomheder kan tiltrække et stort antal små investorer, hvilket reducerer afhængigheden af en eller få store investorer.
  4. Investorerne er med på, at der er tale om en langsigtet investering med højere risiko.

Kan indholdet bruges?

Sidst opdateret: 30. juni 2024

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *