Erhvervslån

Find lån via banker eller søg blandt private investorer.
Lån til firma eller investering i eget selskab.

Qred foretager en helhedsvurdering af hver enkelt ansøger. – Som ejer af virksomheden skal du, og evt. dine medejere hæfte personligt for lånet som selvskyldnerkautionist. Erhvervslån er uden sikkerhed – kun personlig hæftelse. - Din virksomhed omsætter for mindst 480.000 kr. årligt - Virksomheden har været drevet i mere end 12 måneder. Personlig garanti for lånet - Virksomhedens årlige omsætning skal være på mindst 300.000 kr. - Virksomheden og garanten vil blive risikovurderet, før lånet kan udbetales.

Hvad er et erhvervslån? Her er alt du bør vide.

På Capino hjælper vi både etablerede virksomheder, startups og privatpersoner, der gerne vil låne penge til at starte og drive egen virksomhed med at finde det bedste lån til formålet.

Scroller du op på denne side, så kan hurtigt og nemt komme i gang med at søge et lån. Du kan tilmed vælge imellem at søge et lån via erhvervs långivere eller private investorer - valget er helt op til dig. Du skal blot trykke på den valgmulighed som du finder mest interessant samt vælge det beløb i menuen, som du ønsker og endeligt trykke på ''ansøg lånknappen''.

Herunder kommer vi nærmere ind på hvad et erhvervslån er, hvem der søger erhvervslån, hvor meget man kan låne og hvad et erhvervslån koster samt de forskellige lånetyper. Har du spørgsmål til brugen af Capino ift. erhvervslån, så hold dig ikke tilbage med at kontakte os på mailen [email protected]

Hvad er et erhvervslån?

Et erhvervslån er i ordets forstand et lån som foretages af en virksomhed, der har et CVR nummer. Lånet bliver typisk foretaget via en bank eller et realkreditinstitut - lidt på samme måde som hvis du lånte privat til eksempelvis en ejendom, en tilbygning til huset, ny bil eller noget helt fjerde.

Fordelen ved at anvende Capino til at finde dit kommende erhvervslån er, at vi hjælper med at sammenligne erhvervslån online. På den måde bliver du bedre sikret i, at kunne udvælge Danmarks billigste erhvervslån, som passer til netop dit formål og behov med lånet.

Det er dog ikke kun banker, som erhvervslån kan blive optaget i. Det er nemlig også blevet meget populært at private långivere stiller penge til rådighed, til virksomheder der har behov for kapital - og som noget helt unikt, kan vi på Capino også hjælpe dig med at komme i kontakt med disse private långivere.

Hvad er forskellen på erhvervslångivere og private investorer?

Erhvervslångivere er typisk banker, såsom Danske bank, Nordea, Jyske bank, Santander mv. mens private investorer typisk er en enkelt person eller et selskab, der låner penge ud tilvirksomheder. Om du skal vælge den ene form for lånemulighed frem for den anden afhænger meget af din situation. I banken kan det eksempelvis være svært at låne penge til opstart af virksomhed, og derfor kan det i dette tilfælde oftest være fordelagtigt, at vælge at finde private investorer i stedet, hvis du har en rigtig god ide. Private investorer vil også kunne bidrage med erfaring, viden og netværk, som kan komme din virksomheds vækst til gode. Hvis du vælger at få en privat investor, skal du dog også være klar til at overlade en del af ejerskabet til investoren. Det kan få en indflydelse på strategien og ledelsen i firmaet, og det ikke alle, der føler sig tryg ved netop den tanke.

Hvad kan jeg bruge et erhvervslån til?

Du kan stort set låne penge til alt hvad der vedrører din virksomhed. Ønsker du at gå ind i branchen for boligudlejning, så kan et lån til erhvervsejendomme være en mulighed.

Står din virksomhed overfor et stort vækstpotentiale, men mangler du flere firmabiler, større lagerbygninger eller flere ansatte, og at en investering i dette, kan bane vejen mod vækst, såkan du låne til dette.

Det kan også være at du ejer et pizzaria og at din pizzaovn er gået i stykker, eller at du producere fysiske produkter, men en af dine maskiner har behov for at blive fornyet.

Som ovenstående bevidner, så er der altså mange forskellige muligheder for at optage lån. Om långiveren vil tilbyde lånet, afhænger dog også af andre kriterier.

Hvad koster et erhvervslån?

Når du som virksomhedsejer låner penge, skal beløbet som du har lånt selvfølgelig betales tilbage igen til långiver - og det koster nogle ekstra penge. Eksempelvis skal du i låneperioden typisk betale renter og afdrag på lånet, der er aftalt ved lånets indgåelse.

Prisen på lånet kommer an på

Lån til erhverv og virksomheder tager typisk udgangspunkt i den enkelte virksomhed og sammensættes altså du fra individuelle ønsker og behov.

Igennem denne tekst kan du blive klogere på hvilket erhvervslån der vil være mest rentabelt for dig, ved at få bedre kendskab til de forskellige valgmuligheder du har. Du kan også prøvevores låneberegner og bliv klogere på hvad dit erhvervslån kommer til at koste dig, hvis du allerede nu ved hvordan du ønsker at dit lån skal strikkes sammen.

Hvilke låneformer findes der?

Der findes mange forskellige former for erhvervslån, som har hver deres fordele og ulemper. Bliv klogere på de forskellige typer herunder inden du vælger en lånetype, for at sikre dig, at det lån du optager er det mest optimale for din virksomhed. Du kan læse mere om de forskellige lånetyper her.

Et af de mest populære typer virksomhedslån er realkreditlån, som du kan få både med og uden variabel rente. Afdragsfrihed på erhvervslån kan også være en mulighed, men det er værd at rådføre sig med finansiel rådgiver.

Hvad er et obligationslån til virksomheder

Et obligationslån er også kendt under navnet fastforrentet realkreditlån. Optager du et obligationslån så fungerer processen bag, at pengeinstituttet som du optager lånet igennem sælger nogle obligationer til investorer på fondsbørsen. De penge som de får for salget, dem modtager du som et lån.

Kendetegn ved denne type erhvervslån er, at renten oftest anses som at være lav med en lang løbetid på helt op til 30 år. Har du ikke et særlig stort rådighedsbeløb i virksomheden til at betale af på lånet pr. måned, så kan denne type erhvervslån muligvis være det rigtige valg for dig, i og med at den månedlige ydelse på afbetalingen typisk er lav.

Et godt tip til dig, som står overfor at optage et obligationslån er, at desto tættere markedskursen er på 100 på det tidspunkt hvor du optager lånet, desto bedre er det for dig. En kurs på et obligationslån sættes nemlig ud fra hvad investorerne vurderer at obligationen er værd, og jo tættere markedskursen kan nå 100 eller over, jo billigere et lån får du. Ønsker du eksempelvis at optage et obligationslån på 100000 til kurs 96, så får du udbetalt 96 kr. pr. 100 kroner du låner. I det tilfælde vil du altså opleve et kurstab på 4000 kr. Hvis kursen derimod lå på 102, ville du derimod opnå en kursgevinst på 2000 kr.

Ud fra formlen til regnestykket kan du sikkert regne ud, at du vil være meget heldig hvis markedsrenten er over 100, da det så betyder at du får flere penge udbetalt i forhold til hvad du har lånt. I sådan et tilfælde vil banken eller realkreditinstituttet tabe penge, og derfor ses dette meget sjældent, da disse oftest bliver lukket ned.

Er du interesseret i denne form for lånetype, så spring ikke bare ud i det med en underskrift inden du har taget højde for lånegebyrer og andre omkostninger, der som oftest er tilføjet på lånet.

Hvad er forskellen på variabel- og fast rente

Din rentesats afhænger meget af om du tegner lånet med en variabel eller fast rente.

Umiddelbart anses det fastforrentet lån at være det mest sikre valg, da du kun skal forholde dig til den markedsbestemte rente (da du indgik lånet) gennem hele lånets periode - du kender altså altid dine renteudgifter, hvilket er modsat ved den variabel rente.

En variabel rente på et lån kan nemlig svinge i renteudgifter gennem hele lånets periode. I dette tilfælde tilpasser renteomkostningerne altså markedsrenten undervejs. Du har altså ingen gennemsigtighed for længeresigtet renteomkostninger ved denne lånetype.

Opsummering på forskellen mellem fast- og variable rente kan der ses eksempler på her:

Hvad er et lån uden sikkerhed?

Det er vigtigt at være obs på hæftelsen, inden du optager et erhvervslån. Hæftelsen afgør nemlig hvor stor en risiko du personlig løber.

Lån uden sikkerhed er blevet et populært emne, men hvad er det egentligt det betyder? Det kan du blive klogere på i dette afsnit. For at få en forståelse af hvad lån uden sikkerhed betyder, så definere vi først og fremmest hvad et lån med sikkerhed betyder.

En lån med sikkerhed tillader at långiveren at tage pant i nogle af dine ejendele. Formålet med dette er, at hvis du i din virksomhed ikke er i stand til at tilbagebetale lånet rettidigt, så har långiveren ret til at sælge de pantsatte ejendele, der stemmer overens med den værdi som du skylder. Dette er som en sikkerhed for långiver, at du uanset hvad er i stand til at tilbagebetale lånet. Eksempler på aktiver som kan pantsættes er; biler, bygninger, interiør mv.

Ved et lån uden sikkerhed, er ingen af virksomhedens ejendele i fare for at blive solgt, ved manglende rettidig betaling. Bemærk dog, at der her oftest stilles krav til personlig sikkerhed, hvor du som privatperson skal kautionere for det lånte beløb i virksomheden. Lånet vil blive opsat ved at en af ejerne af virksomheden stå som selvskyldnerkautionist. Kautionisten ville altså også risikere, at skulle hæfte personligt for gælden ved eventuel nedlukning af firmaet - dette gælder uanset virksomhedstype.

Hvem kan søge et erhvervslån på Capino?

Alle danskere kan stort set søge et erhvervslån på Capino. Kriterierne hertil afhænger dog af hvilken låntype du vælger i oprettelsen af dit lån på platformen:

Hvornår kan jeg låne penge?

Du kan søge om lån på alle tidspunkter i din virksomhed. Det er altså op til dig, hvornår du ønsker at låne, til hvilket formål og hvordan betingelserne på lånet skal være.

Det kan eksempelvis være til:

Om du får godkendelse til at optage lånet afhænger af nogle andre kriterier - kriterier der afhænger af hvilken type lån du vælger at optage.

Er det en god ide at låne penge?

Om det er en god eller en dårlig ide, at låne penge til din virksomhed, kommer helt an på hvad lånet skal bruges til.

En god ide er, at spørge dig selv indtil hvad lånet skal bruges til? Kan du tilbagebetale det? hvad vil lånet betyde for din virksomhed? Vil lånet fungere som en investering i virksomheden eller er det for at undgå nedgang?

At optage et erhvervslån bør typisk foretages ud fra en grundig undersøge om, at lånet enten kan være medvirkende til at vækste virksomheden i form af lånet som en investering, eller være medvirkende til at undgå nedgang, i form af at kunne få virksomheden tilbage på sporet.

Husk at et lån altid skal betales tilbage igen inkl. renterne og gebyrer. Overvej derfor nøje, om lånets indvirkning på din virksomhed, giver et ekstra plus på bundlinjen, og (selvfølgelig) at du derudover har råd til at betale det tilbage inkl. de tilhørende renter og eventuelle gebyrer.

Billigste erhvervslån

Billige virksomhedslån kan findes flere steder, du kan både vælge at tage kampen op, ved fysisk at møde op i banker - du kan også vælge at tage den nemme løsning og finde dit næste lån eller investering på Capino.

På Capino hjælper vi dig med at finde det helt rigtige match til din virksomhed, hvad end om det er at låne penge til enkeltmandsvirksomhed, nye kontormøbler eller producering af prototyper - du kan oven i købet ansøge om kapital døgnet rundt! Det er ligetil.

Bliv medlem af Capino i dag

Kom i gang i dag

Har du allerede en konto Log ind