Lån – hvad er et lån?

Et lån er en aftale mellem to parter hvor den ene part, også kaldt for kreditor, låner penge eller en genstand til den anden, også kaldt for debitor.

lån

Lån penge til din virksomhed

Som du nok er klar over, så kræver det penge at starte og drive en virksomhed. Undervejs på denne rejse, vil det for mange blive aktuelt at låne penge til deres virksomhed for en periode.

Det kan eksempelvis være til:

  • Opstart
  • Vækst
  • Uforudsete udgifter
  • Færdiggørelse af en ordre

Om det er en god eller en dårlig ide, at låne penge til din virksomhed, kommer helt an på hvad lånet skal bruges til. 

Jovist, du vil kunne skøjte meget lette frem på markedet med en ekstra pose penge i hånden. Men du skal huske på, at lånet skal betales tilbage igen inkl. renterne. Overvej derfor nøje, om lånets indvirkning på din virksomhed, giver et ekstra plus på bundlinjen, og (selvfølgelig) at du derudover har råd til at betale det tilbage. Eller vil det blive ædt op at ubehagelige renter? 

 

Hvad koster et lån?

Når du som virksomhedsejer låner penge, skal beløbet som du har lånt (som skrevet ovenfor) betales tilbage igen til långiver. Derudover skal du i låneperioden typisk betale renter og afdrag på lånet, der er aftalt ved lånets indgåelse. 

Prisen på lånet kommer an på

  • Hvem låner du af
  • Hvad er lånets størrelse 
  • Hvad er lånets rente
  • Hvor lang er lånets periode 

 

Hvor kan jeg finde en långiver?

Der er mange måder at anskaffe sig et lån på. Det kan eksempelvis være fra din rige onkel Bent (hvis du er så heldig at have sådan en), banken, låneudbydere på nettet, kassekredit, venture kapital, fra business angels eller lige her på Capino.

 

Find en långiver på Capino

Søger du et lån til din virksomhed? Så har du mulighed for at komme i kontakt med potentielle långivere, med en annonce på Capino. Vi er Danmarks største platform for kapitalsøgende, investorer og långivere og hjælper dig i kontakt med én eller flere som matcher dit ønske. For at få adgang til vores store kartotek, skal du; oprette en kapitalannonce på Capino her. 

Kan indholdet bruges?

Sidst opdateret: 20. november 2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *