Prospekt – hvad er et prospekt?

Et prospekt er en samling af alle relevante informationer om din virksomhed / projekt, som en potentiel investorer oftest vil kigge igennem inden han / hun beslutter sig for at investere. Er du på udkig efter en investor? Så bliv klogere på dit kommende prospekt i denne artikel.

Prospekt

Hvad betyder det?

Ordet prospekt er afledt af latin prospectus, som betyder ‘udsigt’ og defineres som udsigt over en by, bydel, landskab, et værks indhold og lignende, hvilket stemmer fint overens med hvad et prospekt som dokument bruges til – i hvert fald i investerings-sammenhænge.

Hvorfor skal jeg lave et prospekt?

Investorer forventer seriøsitet. Det er derfor en fordel for dig, der søger en investering, at udarbejde et prospekt, som du kan vedhæfte ved kontakt til potentielle investorer på Capino. 

Således sparer investorerne unødvendig tid ift. indhentning af relevante informationer, da de nemt ud fra dit prospekt kan danne sig et overblik over din virksomheds position, risici samt potentialet ved en evt. investering i din virksomhed.

Hvad indeholder et prospekt?

Et prospekt skal indeholde al nødvendig information ift. at investoren skal kunne træffe en investeringsbeslutning, på et velinformeret grundlag. Meningen med prospektet er altså, at det skal kunne stå alene, så den potentielle investor ikke er nødsaget til at indhente oplysninger andetsteds – men at alt hvad han / hun søger af viden, står i prospektet. 

Der findes regler for, hvad et prospekt som minimum skal indeholde når der er tale om børsnotering og offentlige udbud, men for dig som ‘’blot’’ søger en strategisk eller passiv investor ombord i dit firma, så står det dig frit for hvordan du vil lave dit prospekt. 

Er du i tvivl om hvordan du skal gribe det an? Så følg gerne guiden lige herunder.

Hvordan laver jeg et prospekt?

Vi ved det! Det kan virke uoverskueligt, at lave et prospekt. Men det behøver det slet ikke at være! Vi har gjort det nemmere for dig, ved at definere en skabelon med de områder, som du bør komme omkring:

 • Introduktion
  Start gerne med en kort introduktion af virksomheden
 • Hvad søger du
  Beskriv hvad det er, som du søger en investering til, hvor meget du søger, til hvilken andel, og hvad potentialet for en investor er.
 • Forretningsgrundlag
  Informer om virksomhedens / projektets forretningsmodel, indtjeningskilde, værdikæde, funktioner / produkter, teknik, markedsføring m.v.
 • Markedet
  Information om kunder, konkurrenter, markedets historik og størrelse m.v.
 • Økonomi
  Resultatopgørelse måned for måned, samt balance fra foregående regnskabsår, samt et samlet overblik over virksomhedens økonomiske historik.
 • Udviklingspotentiale
  Beskrivelse af udviklingsmuligheder og fremtidspotentiale for virksomheden, hvis virksomheden opnår den ønskede investering.
 • Investeringsrationale
  Argumenter for at investeringen er værdiansættelsen værd.

Forvirret? Det skal du ikke være. Du er altid velkommen til at skrive til os på [email protected], hvis du har brug for vores hjælp.

Kan indholdet bruges?

Sidst opdateret: 20. november 2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *