Risikovillig kapital – hvad er risikovillig kapital?

Risikovillig kapital, er kapital der ejes af investorer, som er villige til at investere deres penge med høj risiko. På Capino kan du blandt andet finde en investor og søge risikovillig kapital.

Risikovillig kapital

Få risikovillig kapital

Når en investor vil investere i din virksomhed med risikovillig kapital, så betyder det at han / hun er villig til at investere sine penge med høj risiko for, om investeringen kommer til at give et godt afkast.

Det kan f.eks. være kapital der bliver stillet til rådighed for en iværksættervirksomhed, hvor det endnu ikke vides om virksomheden ender som en succes eller fiasko.

Så har banken sagt nej? Betyder det altså ikke at din drøm om en tilførsel af kapital skal slukkes. Der findes nemlig både gode og måske endda bedre alternativer fra private investorer, som er villige til at investere mere risikabelt, end banken. 

For ikke nok med at investoren pådrager sig en højere risiko end banken – oftest bidrager de også med en hel del viden og netværk til din forretning, inden for netop din branche, som banken aldrig ville være i stand til. 

Find den rette investor med risikovillig kapital, her på Capino.

Find din investor

Investoren er klogere end banken

Det har tidligere skræmt rigtig mange virksomhedsejere, at skulle dele tronen med en udefra. Heldigvis er det i dag blevet meget mere populært, at få en investor ombord – der er faktisk nærmest gået sport i den. Og med god grund. Det viser sig nemlig at have en meget større værdi for de fleste virksomheder, at hente ‘’kloge penge’’ end blot at optage et dyrt lån i banken. 

Tænk på, at en privat investor, typisk har haft succes med en eller flere virksomheder gennem tiden. Det har eftergivet en stor pose penge, som investoren nu har til rådighed at investere med. Til forskel fra banken, så har den private investor altså selv haft fingrene i jorden, og har derfor opnået ekstremt dyb know-how i én specifik, eller flere brancher – samt et netværk han / hun kan bringe i spil i din virksomhed. 

Søger du en investor? Så kan du derfor få et større udbytte, ved at finde det rette match. En som ikke blot står med de pengene som du mangler, men faktisk også ved noget om hvordan pengene i netop din branche bør bruges bedst muligt. 

Hvad venter du på? Find den rette investor i dag, her på Capino.

Hvad koster en investor?

I banken skal du betale afdrag på dit lån samt renter, det kan du også arrangere med en privat långiver, men en investor forventer en anden form for betaling. Her skal du i stedet afgive en vis procentdel af din virksomheds samlede værdi til investoren. Han / hun bliver således medejer af din virksomhed og får dermed også en del af fortjenesten af virksomhedens overskud, ud fra hvor mange procenter investoren ejer af virksomheden. 

Selvom det kan være hårdt at gå af med en andel, bliver det på denne måde i begges interesse, at det går virksomheden godt. 

Sådan får du en investor på krogen på Capino

En investor får mange tilbud, og han / hun vil gerne have så god sikkerhed, som muligt, for at investeringen giver et godt afkast. Derfor er det dit job som kapitalsøgende, at lave en god annonce på Capino, som fanger investorernes interesse, og som overbeviser ham / hende om, at netop dit projekt er en investering værd. 

Bliv klog på, hvordan du får en investor på krogen her <- 

Kan indholdet bruges?

Sidst opdateret: 20. november 2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *