Sådan får du en investor på krogen

Komplet og (gratis) guide til, hvordan du som virksomhedsejer kan charmere dig ind på livet af en investor og få din ønskede investering i hus – hvor alle er glade.

investor

Bare rolig. Denne guide handler bestemt ikke om at fange fisk, men nærmere at få den helt rette investor på krogen. Du ved, ham eller hende som kan være med til at give din virksomhed et ordentligt skub bagi – med en kapitalindsprøjtning, viden og netværk –  som ender ud i, at din virksomhed bliver en kæmpe succes.

Det lyder alt sammen rigtig lækkert, men det kræver altså lige at du finder den rette investor først. Det hjælper denne guide dig med 🙂

Først og fremmest tak

Investorerne bliver så kede af det, når de bliver præsenteret for kapitalsøgende, som ikke fremstår seriøse. Så du skal have et stort tak for, at du er så passioneret et menneske, at læse denne guide – du er allerede langt foran dem, som ikke læser med.

Bliv en del af Capino

Som du nok ved, er Capino Danmarks nye matchmaking portal for virksomheder der søger en investor, långiver, bestyrelsesmedlem, rådgiver eller et advisory board. Det er ikke fordi, at du ikke kan være heldig, at finde en investor uden brug af portalen, men snyd ikke dig selv for en annonce, der bliver synliggjort over for det store investorkaraktotek, som Capino rummer.

Lav en annonce, som beviser dit værd

Har jeg overbevist dig om at blive en del af Capino? Fedt! Så er du et skridt tættere på din investering og du skal nu i gang med at lave en brand god annonce. Hvordan du gør det, kigger vi nærmere på her. Det er faktisk ikke særlig svært, når du lige får lært et trick eller to.

Gennem oprettelsesflowet bør du som min. udfylde følgende informationer:

Hvor står din virksomhed i dag

 • Hvilket produkt / service sælger du? 
 • Hvem er teamet bag? 
 • Hvad var omsætningen sidste år? 
 • Hvad er forventet omsætning i indgående år? 
 • Hvor længe har I været i gang?

Hvad du søger en investering til

 • Hvilket beløb søger du? 
 • Til hvilken andel? 
 • Hvad vil du opnå med investeringen? 

Hvorfor er netop dit projekt en god investering?

 • Hvad er potentialet i casen? 
 • Hvilke kompetencer har I internt i firmaet?
 • Hvor meget har du selv investeret i selskabet?

Lav et prospekt

Investorer svømmer i henvendelser, og som du nok har bidt mærke i, forventer de seriøsitet. Vil du gerne have svar, når du skriver til en investor – så gør dig selv den tjeneste at lave et prospekt, som du kan dele. Øh, hvad betyder prospekt? Det kan du få styr på (lynhurtigt) her.

Tag kontakt til investorer 

Den bedste måde at rette henvendelse til en investor på Capino er, at sende en kort og præcis besked, som gør investoren nysgerrig på at vide mere. Lidt på samme måde, som hvis du havde 2 minutter til at pitche din ide i Løvens hule. Vedhæft gerne dit prospekt i beskeden, så investorerne selv kan finde den info han / hun behøver for at vide, ift. om dit projekt er en investering værd.

Inviter investoren på ”date”

Kan du mærke, at investoren er interesseret i din ide? Så inviter ham / hende til et møde, hvor i kan sidde overfor hinanden og tale nærmere om mulighederne. Husk at være godt forberedt! Investoren vil højst sandsynligt være grundig med sine spørgsmål, og det er altså lidt pinligt hvis du ikke kan svare på halvdelen af det der bliver spurgt om – plus du risikerer at blive antaget som et sjuskehoved – og det går jo ikke.

Opret en profil på Capino her. 

Kan indholdet bruges?

Sidst opdateret: 20. november 2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg