Investor – hvad er en investor?

En investor er en person eller et firma som kan bidrage med kapital, viden og netværk til din virksomhed, mod at få en andel.

investor

Hvad er en investering i en virksomhed

Som virksomhedsejer har du sikkert overvejet en gang eller to, om du en dag skulle få brug for en investor.

Det kan eksempelvis være til:
– Opstart
– Vækst
– Internationalisering
– Eller noget helt fjerde

 

Hvad kan en investor tilbyde?

Det kan være ret effektiv at få en investor ombord i firmaet, da han / hun som oftest kan bidrage med en hel del ressourcer i form af kapital, viden og netværk. 

Din virksomhed vil dermed kunne komme hurtigere fra start og vækste, samt indtage nye markeder, som du muligvis ikke selv kender til, at indtræde (fx Kina, Rusland m.v.) – og med penge, som din virksomhed ikke har, eller behøver at optage dyre lån for at få. 

 

Hvad er forskellen på en passiv- og aktiv investor?

En investor som bidrager med både viden, netværk og kapital kaldes for en aktiv / strategisk investor, mens en investor, som kun bidrager med kapital kaldes for en passiv investor.  

 

Hvad koster en investor?

Som betaling, skal du afgive en vis procentdel af din virksomheds samlede værdi til investoren. Han / hun bliver således medejer af din virksomhed og får dermed også en del af fortjenesten af virksomhedens overskud, ud fra hvor mange procenter investoren ejer af virksomheden. 

Typisk går investoren ind i projektet / virksomheden med en tidshorisont for sin investering. Målet er herefter at virksomheden sælges, børsnoteres etc. så investoren får sine penge hjem med en god fortjeneste. 

Således bliver det i begges interesse, at det går virksomheden godt – både for investoren, som gerne vil have sin investering hjem og for den kapitalsøgende, hvis virksomhed har opnået hurtigere vækst og synlighed, end hvad den kunne have gjort på egen hånd. 


Hvor kan jeg finde en, som vil investere i min virksomhed? 

Det kan du eksempelvis her på Capino.

Vi er Danmarks største mødested for kapitalsøgende, investorer og långivere.

Opret din kapitalannonce på Capino i dag, og få adgang til vores store investorkartotek.

Kan indholdet bruges?

Sidst opdateret: 18. november 2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *