Find investor – 9 uundværlige råd til dig som søger en investor

Søger du en investering til din virksomhed / projekt? Så gør du klogt i at læse denne artikel til ende. Den er nemlig fyldt med gode råd, som investorerne elsker og (måske) endnu vigtigere; advarsler om, hvad du – for din egen skyld – bestemt bør holde dig fra.

Find investor

Find investor – det er nok noget du tænker meget over, siden du er endt her. For med den ønskede investering har du (højst sandsynligt) ambitioner om, at din virksomhed på den ene eller anden måde skal blomstre. Og det er derfor hamrende vigtigt at du vælger en investor, som kan bidrage til den proces i stedet for én, hvor i begge risikerer at trække tiden ud – på trods af at han / hun har penge. 

Det skal forstås på den måde, at hverken du eller jeg kan spå om fremtiden (af hvad jeg ved, ihvertfald), derfor er der heller ingen der ved hvilke udfordringer du og investoren vil støde på undervejs. Du skal huske på, at en investor er motiveret af, at få et afkast ud af sin investering. En investor vil derfor typisk blande sig mere eller mindre i dine forretningsgange.

Vi har selv siddet i samme stol som dig, og vil hellere end gerne dele ud af vores erfaringer, så du ikke får brændt nallerne på, at spilde din tid med den forkerte investor. 

På med styrthjelmen, og lad os så springe ud i det ?

Find investor – de 10 uundværlige råd, til dig som søger en investor.

  1. Sig nej tak til gode venner

   Har du udset dig en potentiel investor i din vennekreds? Så stop op og tænk på, at du kan risikere at jeres venskab ryger i svinget. Hvis alt ikke går som i hver især har forestillet jer, så kan et langt og godt venskab hurtigt vende. Det er desværre sket (mange gange) før!

  2. Lav et prospekt

   Investorer forventer seriøsitet. Det er derfor en fordel for dig, der søger en invester, at udarbejde et prospekt, som du kan dele med potentielle investorer. Øh, hvad betyder prospekt? Det kan du få styr på (lynhurtigt) her.

  3. Opret en god annonce på Capino

   Du går måske allerede til netværksmøder, og håber på, at falde i snak med en mulig investor – en skønne dag. Netværksmøder er desværre bare (ofte) ret så kedelige og ikke mindst tidskrævende. Og tid, er jo nok ikke det, du som selvstændig har mest af, vel?  Som alternativ, kan du oprette en profil på Capino og få adgang til et stort investorkartotek, som du kan pitche dit projekt overfor. 

  4. Læn dig ikke tilbage

   En investor som gang på gang bliver udsat for useriøse kapitalannoncer, bliver gråhåret før tid. Derfor skal din kapitalannonce på Capino selvfølgelig stå kniv skarpt :-), så investorerne bliver fristet til at tage kontakt til dig. Bare rolig, det hjælper vi dig med, hele vejen igennem oprettelsesflowet.

   Derefter er det dog vigtigt, at du ikke læner dig tilbage. Vil du gerne have en investor på krogen? Så vent ikke på at ‘’investoren på den hvide hest’ henvender sig til dig’’. Men skriv selv ud til de investorprofiler på Capino, som du ser kan blive et muligt match til dit projekt – også selvom de svømmer i valgmuligheder, og nogle af dem sågar er ved at drukne i henvendelser. Det er DIT job at overbevise dem om, at de skal i dialog med dig.

  5. Find investor og inviter ham på date

   Når du først er kommet i dialog med en investor, så inviter ham / hende på ‘’date’’. At betale for en god middag, kaffe eller andet kan siges at være småpenge ift. den investering du har mulighed for at opnå. Det vigtige her er, at både du og den potentielle investor får mødt hinanden ‘’in real life’’.

  6. Vær 1.000% forberedt til mødet

   I dette tilfælde et 100% ikke nok. En investor går op i at sikre sig et højt afkast, og vil derfor spørge indtil alt, inden han / hun vil overveje sin risiko. Pitch med fordel dit projekt til så mange forskellige mennesker som muligt, inden mødet med den potentielle investor. Gør du det, så er du (forhåbentlig) blevet udfordret på alle tænkelige spørgsmål inden. Får du mod forventning et spørgsmål, du ikke kan svare på, så lyv aldrig! Men vær ærlig og sig at du vil vende tilbage med svar – og så hold det løfte.

  7. Find investor – penge eller kemi?

   Det kan være ret så tiltrækkende at vælge den investor som vil købe sig ind i dit projekt til den mest lukrative værdiansættelse, men det er altså en kæmpe fejl, hvis dit fokus udelukkende er på det. Du og den pågældende investor, vil komme til at arbejde mere eller mindre sammen, og hvis kemien ikke er der? Så kan det altså blive en ret så langhåret process for begge parter.

  8. Find investor – er afstanden mellem jer for stor?

   Jovist, det er blevet meget nemmere at tale sammen via Skype, Facetime m.v. men nogle ting, tager man bare ikke over et telefonopkald. Tænk på, om i er fysisk placeret sådan, så i kan mødes i ny og næ – hvis der er behov for det.

  9. Brug din sunde fornuft

   Får du et tilbud, som lyder for godt til at være sandt, så er det nok fordi at det er det. På Capino verificerer vi alle investorer med oplysninger fra CVR, plus et telefonopkald inden deres investorprofiler kommer online. Det gør vi udelukkende for at sikre, at vi ved hvem der sidder bag skærmen. Desværre kender ingen hinandens inderste intentioner og derfor skal du først og fremmest bruge din sunde fornuft, når du er på udkig efter en investor – ligegyldigt om det så er din bedste ven, moster Sanne eller en fremmed.

Kan indholdet bruges?

Sidst opdateret: 20. november 2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg