BeSammen hjælper kræftpatienter efter en investering via Capino

En helt almindelig sygeplejerske kom på en idé, som skulle hjælpe mennesker, der har mest brug for det. Hun vidste bare ikke, hvor og hvordan hun skulle starte. Nu har hun fundet to investorer, som hun har fået kontakt til via Capino, og de manglede brikker fra idé til virkelighed er faldet på plads. I dag tilbyder hun kræftpatienter et online fællesskab, hvor hele 88% af de adspurgte patienter med glæde er blevet brugere. Denne case er især interessant og ekstra relevant for dig, der går rundt med en idé uden at vide, hvordan du kommer i gang.

Grundlægger af BeSammen

Fra sygeplejerske til iværksætter med 2 investorer i ryggen

Ved første øjekast ligner Kristina Refstrup Sørensen en helt almindelig sygeplejerske. Hun er iført hvide bukser og bluse og har sin daglige arbejdsgang på Herlev Hospital.

Men bag det fagprofessionelle ydre gemmer sig også en iværksætter med en revolutionerende tankegang. Med sin sundhedsfaglige ekspertise og troen på digital innovation udfordrer hun traditionelle metoder for patientstøtte, som giver kræftpatienter mulighed for at føle sig mindre alene.

Kristina er nemlig grundlæggeren af BeSammen, som er et moderne online fællesskab, hvor mennesker med samme diagnose mødes. Her kan sygdomsramte trygt dele deres tanker, følelser og erfaringer med ligesindede i små grupper, der skaber værdi i en svær tid.

Det var glæden i patienternes øjne, der gav Kristina ideen. Hun vidste bare ikke, hvor hun skulle starte

Som sygeplejerske på Medicinsk Brystkræft Ambulatorie på Herlev Hospital opdagede Kristina hurtigt, at patienterne havde mange spørgsmål, når de blev diagnosticeret med kræft. Og størstedelen af dem følte sig meget ensomme og alene i deres diagnose. 

‘’Som sundhedsprofessionel kan vi guide vores patienter i mange gode retninger, men vi kan aldrig fuldt vejlede, fordi vi ikke har oplevet sygdommen på egen krop’’ .

Af den årsag er det på Herlev Hospital muligt at tilmelde en mindre gruppe af patienter et undervisningsforløb, hvor de kan mødes med ligesindede. Og glæden, Kristina ser i deltagernes øjne, er rørende. 

‘’De fleste patienter, der kommer af sted på et undervisningsforløb, siger med stor glæde i øjnene, at det er vidunderligt at møde andre i samme situation. Det er bare alt for få, der får denne mulighed. Og det gav mig ideen til BeSammen”. 

Kristina vidste bare ikke, hvor og hvordan hun skulle starte. 

Investorernes viden har gjort projektet til virkelighed

Ideen til BeSammen hjemsøgte Kristina døgnet rundt. Og efter lange nætter med tankemylder omkring, hvordan hun skulle føre sin ide ud i livet, kom hun til en konklusion. 

‘’Jeg synes, at jeg havde en god idé, men jeg vidste simpelthen ikke, hvor jeg skulle starte. Som sygeplejerske vidste jeg jo intet om hverken forretningsmodeller, investeringer, UX/UI design, marketing, kontrakter osv.’’

Og det fik Kristina ind på Capino en sen aften, hvor hun oprettede en profil og lynhurtigt fik kontakt til forskellige investorer. 

‘’Efter et par møder med spændende muligheder valgte jeg at gå videre med 2 investorer, hvor kemi og kompetencer gik op i en højere enhed, og det er takket være Capino, at processen har været så nem’’.

Det var også en følelse af lykke og lethed, der strømmede gennem Kristinas krop, da underskrifterne på kontrakten endelig var sat.  

‘’Det var den første investering, jeg nogensinde havde fået, så jeg husker tydeligt, at jeg ringede til mine nærmeste og fortalte, at der er andre, som tror på BeSammen, så nu bliver det virkelig til noget. Det var en fuldstændig ubeskrivelig lykkefølelse’’.

88% af de adspurgte kræftramte har allerede benyttet BeSammen …

Investeringen via Capino, hvor Kristina mødte de to investorer, har hjulpet hende helt fra idéstadiet til i dag at stå med en færdigudviklet app. App’en kan allerede nu hentes gratis i Google Play, og om ganske kort tid kan den også hentes i  App Store. 

‘’BeSammen har været testet på Afdelingen for Brystkræft på Herlev Hospital fra november 2023 til januar 2024. Ud af 42 adspurgte kvinder, takkede 37 “ja” til at deltage i fællesskabet med det samme. Det giver en positiv procent på 88’’.

Statistikken indikerer altså, at der er et stort behov for det fællesskab, som BeSammen tilbyder. Og derfor har Herlev åbnet op for et endnu tættere samarbejde. 

‘’I samarbejde med Herlev Hospital har vi nu fået lov til at teste BeSammen på hele Afdelingen for Kræftbehandling, hvor vi forventer op mod 100+ brugere. Herfra håber vi på, at vi kan etablere endnu flere spændende samarbejdsaftaler med relevante patientforeninger, forsikringsselskaber og endda hospitaler’’.

Det er altså en virkelig spændende fremtid, BeSammen går i møde! Og på Capino glæder vi os virkelig meget til at følge med på sidelinjen. 

Gode råd fra Kristina fra BeSammen

Sidste spørgsmål til Kristina blev selvfølgelig, om hun kunne give gode råd med på vejen til andre, der overvejer at benytte Capino. Og hertil svarede hun: 

‘’Det kan kun gå for langsomt! Husk at din idé er din, og du skal ikke være nervøs for, at nogle tager den fra dig. I stedet skal du udvikle det, du tror på. Du kan og skal ikke have viden og styr på alt, og derfor kan jeg anbefale at gå videre med investorer, der komplementerer dine kompetencer.” 

Kan indholdet bruges?

Sidst opdateret: 8. april 2024

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg