EP Capital: Investerer i innovative mennesker med vækstpotentiale

EP Capital er en investeringsvirksomhed, der er en del af den 40 år gamle koncern EP Group. Virksomheden blev stiftet i 2022 og har som mål at investere i både startups og mere etablerede virksomheder for at give noget tilbage til iværksættermiljøet. EP Capital har en passion for iværksætteri og ønsker at bidrage til, at founders kan lykkes med deres drømme.

Vi har taget en snak med administrerende direktør Bonnie Sørensen om formålet og ambitionerne for selskabet.

Formålet med EP Capital er at støtte virksomheder ved at sikre et solidt fundament i forhold til opbygning, overblik og forretningsplaner. Men virksomheden ønsker også at agere sparringspartner for founders, da de tror på, at passion og engagement vil være afgørende for virksomhedernes succes.

“EP Capital bygger helt enkelt på passionen for iværksætteri. Hele rejsen fra idéudviklingsfasen til rent faktisk at stå med en virksomhed, der kan skaleres, synes vi, er virkelig fascinerende, men derudover er det at bidrage til, at nogen lykkes med deres drøm helt klart den største drivkraft for os. Vi tror på, at når fundamentet er skabt, bliver det deres passion og engagement, der i sidste ende kommer til at være altafgørende for virksomhedens succes.“

EP Capital har et stærkt netværk af kompetente profiler, der kan bidrage med viden indenfor mange forskellige områder. Dette kan inkludere analyse af virksomhedens omkostnings ydelse og risikovurdering, hjælp til at udvikle og analysere forretningsideer samt erfaringsudveksling med andre direktører og foundere i koncernen. Ved hver investeringscase sammensættes et team af specialister, der matcher de ønsker og udfordringer, den pågældende virksomhed har.

Hvilken slags menneske skal man være?

Udover de kompetencer som EP kan bidrage med, gør de også meget ud af relationen til founderne:

CEO Bonnie Sørensen

“Fundamentet for enhver virksomhed er de mennesker, der arbejder med det. Derfor er det meget væsentligt for os, at iværksætterne trives i deres rolle som founder/direktør, men også ift. deres øvrige liv. Det vigtigste vi som investorer kan nære er passionen hos iværksætteren, hvilket indebærer, at der er nødt til at være balance mellem tiden, der eksempelvis bruges på virksomheden og det øvrige liv. Ideen med, at en iværksætter arbejder solen sort, tror vi i sidste ikke ende ikke på er givtig for passionen og dermed heller ikke for virksomheden. Vi gør rigtig meget ud af at opbygge nogle tætte relationer med founderne i de virksomheder, vi indgår partnerskaber med og derfor den rette kemi, ordentlighed og troværdighed bare rigtig vigtig for os.“

EP Capital investerer som udgangspunkt bredt og udelukker ikke på forhånd bestemte brancher. Virksomheden søger i stedet efter innovative virksomheder med vækstpotentiale, uanset branche. EP Capital lægger vægt på at finde de bedste investeringsmuligheder og vil derfor også tage højde for virksomhedernes omkostnings ydelse og risikovurdering.

Spørger man direktør Bonnie Sørensen hvilken type menneske de investerer i er svaret klart: “Et menneske med en mission, et stort drive og en kæmpe passion”.

Ikke kun startup investor

Som beskrevet har kapitalfonden som mål at investere i både startups og mere etablerede virksomheder, der har bevist proof-of-concept. Dette kan være virksomheder, der har etableret sig på markedet og har vist, at deres idé og forretningsmodel fungerer.

Virksomheden er også interesseret i at investere i virksomheder, der er i gang med et generationsskifte. Dette kan være virksomheder, hvor en ældre generation skal overdrage lederskabet til en yngre generation, og hvor der er brug for ekstra støtte og rådgivning for at sikre en glidende overgang og fortsat vækst.

Takket være deres erfaring og kompetencer, kan EP Capital hjælpe virksomhederne med at navigere generationsskiftet og fortsætte med at vokse og udvikle sig, samtidig med at de bevarer deres unikke kulturelle og strategiske identitet.

Netværket skal udvides

EP Capital er en velfunderet virksomhed og har grundet sit ophav et kæmpe netværk. Hvad er det præcist, der ligger bag beslutningen om at oprette en profil på Capino? Og hvad håber EP Capital at opnå ved at gøre det?

“De fleste af vores investeringer finder vi via netværk i vores nærmiljø. Vi ønskede med en profil på Capino at få adgang til cases, der lå udenfor vores netværk – og selvfølgelig også for at finde de rette cases på det helt rigtige tidspunkt. Indtil videre har det været en meget positiv oplevelse at være med på Capino. Vi har allerede fået en del henvendelser fra forskellige startups, og for os er det en rigtig god måde at udvide vores netværk inden for iværksættermiljøet.

Kan indholdet bruges?

Sidst opdateret: 16. januar 2023

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *