5 tips – sådan gennemskuer du en svindler

Inden du skriver under på en aftale med en investor, långiver og / eller en rådgiver, bør du læse denne guide grundigt. Du skulle jo nødigt blive snydt, så vær forberedt på; de 5 faresignaler.

Sådan gennemskuer du en svindler

Sådan gennemskuer du en svindler – er emnet i denne artikel. Her kommer vores 5 tips.

På Capino, er et af vores allerstørste fokusområder, at opretholde en høj gennemsigtighed og ikke lukke uetiske personer ind på portalen. Men det kan en sjælden gang ske, at en svindler kommer igennem nåleøjet. 

For det simpelthen ikke muligt, for hverken os eller nogen som helst andre at vide hvad den enkelte persons hensigt er på portalen. Derfor gør du klogt i, at læse med her.

Bemærk! At der er banditter overalt. Så uanset om du søger en investor, långiver og / eller rådgiver på Capino eller et andet sted, så kan du risikere at blive snydt. Endda også af din familie, venner og bekendte. 

Havde vi nu bare været tankelæsere

Havde vi nu bare været tankelæsere, så kunne vi nemt løse problemet. Men da dette ikke er tilfældet, så må vi (for god ordens skyld) holde os til at informere om, hvad du skal være opmærksom på, så du ved hvordan du gennemskuer en svindler.

De 5 faresignaler: Sådan gennemskuer du en svindler

 • Regel nr. 1 Du bør altid bruge din sunde fornuft.
  Lyder tilbuddet for godt til at være sandt, så er det nok fordi at det er det. Det er helt ok, at være ydmyg over for en investor, långiver og / eller rådgiver – men hop nu ikke på det første og det bedste tilbud, uden at have kigget på det, med kritiske øjne. 
 • Regel nr. 2 Hvem sidder bag skærmen? 
  Bestræb dig på, at møde personen in real life, og få nu for guds skyld (hvis du er religiøs) billedlegitimation, på personen. At betale for en kop kaffe, kan siges at være småpenge ift. den investering, viden og / eller det lån, som du kan opnå. Stejler personen på, at skulle vise kørekort, pas eller andet som kan indikere, hvem han / hun er – så bør det være en deal breaker. 
 • Regel nr. 3 Overfør aldrig et beløb som sikkerhed eller forsikring.
  Skal du betale depositum, når det er dig som mangler penge? Arg. Så kan du godt selv se, at det er en ommer – ikke? Det er et af svindlernes yndlingstricks, og der er desværre alt for mange godtroende mennesker, som hopper i med begge ben. AV. ?
 • Regel nr. 4 Er det der fra google translate?
  Ligner beskederne du modtager, som noget der har været en tur forbi google translate? Så skal du nok holde igen. Det kan godt ske, at en udenlandsk investor bliver oprettet på Capino, men forskellen herpå er om personen reelt har skrevet teksten på engelsk eller dansk, eller om den har været en hurtig tur forbi translate. 
 • Regel nr. 5 Google er din bedste ven.
  Google personen inden du skriver under eller overfører penge. Har du nogensinde prøvet at Google dig selv? Du kan oftest finde ret mange værdifulde data via søgemaskinen. En tur forbi personens LinkedIn profil, vil heller ikke skade.

Er du blevet svindlet? 

Da vi hverken er politi eller domstol, så kan vi desværre kan ikke rigtigt gøre så meget. Vi er ganske simpelt ikke kvalificerede til at vide hvem der har ret, og hvem der har svindlet. Derfor skal du, hvis du føler dig krænket, melde det til politiet. Politiet kan så derefter tage kontakt til os og få oplysninger om brugeren, hvis dette ikke er offentliggjort på brugerens profil.

Vi vil dog meget gerne vide besked, hvis du oplever en uhensigtsmæssig opførsel på portalen – så vi kan holde øje.

Kan indholdet bruges?

Sidst opdateret: 8. januar 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *