2800 Kgs. Lyngby

Investering Bestyrelse/rådgivning

Opførelse af Danmarks mest bæredygtige enfamilievilla

Senest opdateret: 14-02-2024
Opførelse af Danmarks mest bæredygtige enfamilievilla
Stadie: Idefasen
Skal bruge: 500.000 kr.
Ansatte: Ingen ansatte
Stiftet: 2024

Hvad laver virksomheden?

Selskabets formål er at udvikle og opføre et fuldstændig eksemplarisk enfamiliehus, hvad angår bæredygtighed, indeklima og energioptimering med en så lille samlet belastning på sine omgivelser i sin levetid som muligt, altså højest mulig genanvendelse af materialer og, at de materialer der ikke kan genbruges i videst muligt omfang kan gå tilbage i naturens kredsløb.

Et byggeri med højest mulig DGNB og lavest mulig LCA belastning.

Selskabet etableres med Forum Estates A/S som hovedaktionær.

Vi sigter på en egenkapital på omkring 1.500.000 DKK

Virksomheden søger kapital til

Der ønskes etableret en bolig på ca. 162 m2 eventuelt med mulighed for modulær forøgelse/formindskelse af enheder på 9 m2.

Huset etableres i 1 plan med sydvendt facade og saddeltag i den mest optimale vinkel (25° til 35°) i forhold til udnyttelse af solenergi ved samtidig etablering af størst muligt solcelleanlæg på taget.

Batteri til opsamling af overskydende elproduktion optimeret for kommende HtG.

Funderingen skal være baseret på skruefundament således, at huset er hævet over terræn, hvorved undgås fugt- og radonproblemer. Samtidig får vi en løsning med langt mindre CO2 forbrug og miljøbelastning end den traditionelle betonbaserede fundamentløsning.

Husets bærende konstruktion skal bestå af træ/bindingsværk.

Terrændæk udføres i trækonstruktion med træfiberisolering eller celleglasisolering.

Mure og skillevægge opføres i Hempcrete eller andet bæredygtigt diffusionåbent CO2 neutralt materiale.

Hvor isolering er nødvendig, bruges papir- eller træfiberisolering.

Vægge og facade afsluttes med kalkmørtel alternativt træ og males med KEIM silikatmaling, lermaling eller kalkes.

Tagbeklædning skal være ståltag med indbygget solcelleanlæg f.eks. Lindab Solarroof 2.0, da det er meget bæredygtigt og holdbart. Det er også meget let vejer ca. 2,6 kg pr. m2, hvilket betyder mindre materialeforbrug til opbygning af den bærende konstruktion (ydervægge og spærkonstruktion)

Der skal være regnvandsopsamling fra hele tagfladen til toiletskyld, vaskemaskine, havevanding bilvask m.m., således, at vi sparer mest muligt på grundvandsressourcerne og undgår problemer med kalk i toiletter og vaskemaskine.

3-lags energiglas i vinduer og døre fremstillet i mest muligt bæredygtigt træ, evt. intelligente vinduer i kombination med indendørs varmepumpe til varmt vand og gulvvarme.

Ventilationsanlæg justeret til boligens behov i henhold til indendørs varmepumpe.

Få små vinduer i nordvæggen og modsat mod syd.

Mulighed for tilbygning af væksthus/orangeri i direkte forlængelse af huset i køkken-alrum afdeling.

Ved indretning af køkken, bryggers, badeværelser og toiletter, indre døre, skabe m.m. skal der så vidt muligt anvendes genbrug, eller hvor det ikke er muligt, de mest bæredygtige produkter, der kan fremdrives.

Vi har fundet en attraktiv byggegrund i Maribo, i udbygget villakvarter tæt på golfbane, naturarealer og Maribo By, hvor det vil være muligt at opføre vores projektejendom. Grunden udbydes af Lolland Kommune og har en attraktiv pris på ca. 400.000 kr. og beliggenheden passer til en ejendom af den type, der skal bygges. Vi har mulighed for at placere ejendommen stik nord-syd.

Det er meningen at det skal være et delvist offentlig tilgængeligt projekt fra første streg på tegnebrættet til endelig indflytningsklar bolig.

Det vil sige, der skal etableres en hjemmeside, der følger udviklingen og overvejelserne i hele byggeprocessen.

Der skal etableres samarbejde med Rådgivningsfirma (f.eks. COWI, Rambøll, Teknologisk Institut eller lignende selskaber), der skal følge projektet fra første spadestik til færdigbygget hus, samt indsamle og bearbejde data fra huset og dets beboere i det første år af huset levetid således, at vi får en uvildig og veldokumenteret beskrivelse af alle aspekter i forløbet.

Rådgivningsselskabet skal registrere alle processer og materialeforbrug i forbindelse med byggeriet og dets miljø- og klimabelastning.

Herefter skal de på dette grundlag udfærdige en DGNB-certificering og en LCA vurdering.

Det er meningen at rådgivningsselskabet når hele processen er overstået, skal udfærdige en detaljeret manual over byggeriets forløb i forhold til godkendelser, materialeanvendelser, arbejdsprocesser, leverandører, medarbejdende underentreprenører og projektets samlede gennemførelse og økonomi.

Denne manual skal kunne fungere som arbejdsgrundlag for at typehusfirmaer og byggeentreprenører i almindelighed skal kunne tilbyde deres kunder at bygge et fremtidssikret hus, der lever op til de strengeste miljøkrav, energikrav, indemiljøkrav og genanvendelseskrav med lavest mulig CO2-udledning i husets levetid, på et veldokumenteret grundlag, inden for en forhåbentlig overkommelig økonomisk ramme.

Når byggeriet er helt færdigt, skal huset sælges, helst til en familie med børn, gerne bestående af 2 voksne og 2 børn og med en servitut om, at vi kan gennemføre relevante målinger på energi- og vandforbrug og indeklima i det første år huset er beboet med en familie. Ligeledes skal beboernes subjektive oplevelse af at bo i huset dokumenteres så præcist som muligt.

Vi vil løbende i planlægningsfasen og under byggeriet i samarbejde med en ejendomsmægler søge efter mulige købere til projektet.

Jeg satser så på, at vi her har fået bygget et af Danmarks mest bæredygtige og energioptimerede huse med højest DGNB og minimal LCA.

Det er konstateret, at der er solgt en ejendom i august 2023 i dette kvarter med en lidt dårligere beliggenhed og en størrelse på 167 m2 opført i 2007 til en salgspris på 3.500.000 kr., så en salgspris på minimum 4.200.000 kr. for et totalt nybygget super bæredygtigt og energioptimeret hus i dette kvarter vil være meget realistisk.

Det er en god investering fordi

Jeg kan ikke garantere, at det bliver en super god investering i første omgang, men det bliver et meget spændende projekt, hvor vi får fremstillet en prototyp af det mest bæredygtige hus med klar dokumentation på alle parametre, kort sagt vil vi have en manual til at bygge super bæredygtige villaer, som vi kan sælge til nye huskøbere med ønsker om at bygge så bæredygtigt som muligt.
Det er her, der kan der blive tale om en mulig langsigtet gevinst.
Jeg vil garantere, at investor ikke kommer til at tabe penge.
Hvis der bliver tab dækker Forum Estates A/S dette.

Her er virksomheden i dag

Vi har grunden, vi arbejder med kommunen om godkendelser i forhold til lokalplanen. Arkitekten er gået i gang med at sætte de første streger. Indledende samtaler med rådgivende ingeniører og diverse leverandører.

Er i følgende branche(r):

Bygge anlæg
Er du interesseret i denne investering?

Se også disse relaterede

Healper: På 24 timer havde vi modtaget mere investeringsinteresse, end vi faktisk havde brug for

Hvad er det for en virksomhed, investorerne står i kø for? For fire år siden begyndte Andreas, der er manden bag Healper at græde ukontrolleret på ... læs mere

Solsikken Hjemmeservice: Det var fantastisk at opleve den store interesse for vores firma via Capino

Sådan opstod Solsikken Hjemmeservice ... Kemien mellem de to stiftere af Solsikken Hjemmeservice opstod tilfældigt i en gymnastiksal, hvor deres børn gik... læs mere

Tembo Safari: En Succeshistorie Om Skræddersyede Rejser Og Unikke Oplevelser

At tage springet Det hele begyndte, da Mark besluttede sig for at lave sit eget rejsebureau kort før corona pandemien lukkede Danmark ned. "Rejsebranchen e... læs mere

Dolupa Games: Sådan skaffede de 1,5 mio. kr. i investeringer og sikrede partnerskaber med topklubber

Grundlagt af tre passionerede iværksættere, Allan, David og Henrik, fokuserer virksomheden på at kombinere læring, spil og passion, hvilket også afspe... læs mere

Unge iværksættere bag BOLD DRINKS sikrer stor investering – danske iskaffeelskere har en grund til at fejre

Virksomheden har store ambitioner om at blive Europas førende iskaffe brand inden for de næste fem år og planlægger at anvende investeringerne til at udvid... læs mere

Guide til at finde det bedste privatlån

Der er mange faktorer, der spiller ind, når man skal vælge det rigtige privat lån, herunder renteniveauet, lånebeløbet, løbetiden og gebyrerne. If... læs mere

Bliv medlem af Capino i dag

Kom i gang i dag

Har du allerede en konto Log ind