TV-kok finansierer unik kogebog til den sunde kageelsker

Det danske forlag Helmin & Sorgenfri er i fuld gang med at udgive nye titler. En af dem er ‘The Cake Cookbook’ af kokken Hannah Grant, som blev udgivet i oktober 2022. Bogen er ifølge forlaget den næste generation af kagebagning og henvender sig til kageelskere, der ønsker at leve sundt.

Jesper Helmin, en af stifterne af forlaget, fortæller, at han kom i kontakt med Hannah Grant, da hun søgte kapital på Capino.dk til at trykke et nyt oplag af bogen ‘The Grand Tour Cookbook’. Det blev til et møde mellem de to, og det resulterede i, at parterne valgte at udgive ‘The Cake Cookbook’ i stedet.

“Det blev hurtigt til et andet projekt, end der oprindeligt var tale om, da Hannah havde en ny bog, som stort set lå klar, nemlig ‘The Cake Cookbook’. Vi valgte derfor at bruge den som testcase og udgav bogen i oktober 2022.” fortæller Jesper.

Ifølge Jesper Helmin har samarbejdet med Hannah Grant været fremragende, og han beskriver hende som ekstremt dygtig og med en stor rækkevidde. Hun formåede at sælge 1.200 eksemplarer af bogen allerede i forsalg.

“Så Hannah og jeg fik nogle travle dage på mit lager, hvor 1.200 bøger skulle signeres og udsendes inden udgivelsesdatoen.” forklarer forlæggeren.

Kager som energikilde for atleter

‘The Cake Cookbook’ er ifølge Jesper Helmin en anderledes kogebog, der skiller sig ud fra de traditionelle kogebøger på markedet. Den henvender sig til folk, der ønsker at leve sundt og stadig nyde søde sager. Kagerne er uden tilsat sukker, glutenfrie og mælkefrie, og der bliver brugt grøntsager som gulerødder, søde kartofler og kartofler i opskrifterne.

“Bogen skiller sig ud fra hele ideen om kager som noget, der skal ligne noget fra Den Store Bagedyst og som skal være fyldt med sukker. Kagerne er uden tilsat sukker, glutenfrie og mælkefrie, så de passer perfekt til folk med allergier, men også til folk, som gerne vil have den søde smag af kage, uden at indtage sukker. Hannah har en fortid bl.a. som kok på Bjarne Riis’ cykelhold, så hun har også stor fokus på at lave kager og mad, som atleter rent faktisk kan bruge som energikilde.”

Helmin & Sorgenfri har udgivet i alt 14 titler ved udgangen af 2022, og flere nye titler er på vej i 2023, heriblandt ‘The New Grand Tour Cookbook’ af Hannah Grant. Forlaget har sport som omdrejningspunkt, men udgiver også bøger i andre genrer.

Bøger, som fortjener at blive udgivet

Jesper Helmin har en fortid som chefredaktør på fodboldsitet bold.dk, hvor han skrev næsten 50.000 artikler og dækkede knap 1.000 fodboldkampe i ind- og udland. Søren Sorgenfri, den anden stifter af Helmin & Sorgenfri, har tidligere været journalist på BT og Berlingske og chefredaktør på fodboldmagasinet Clasico.

“Qua min fortid som chefredaktør på bold.dk var det oplagt, at vi kiggede mod fodboldens verden fra start, men hele sportsbranchen har vi haft øje på. Det betød også, at vi i 2022 udgav vores første bøger om en anden sportsgren, nemlig cykling, og her ramte vi også vores hidtil største hit, da vi udgav ‘Rolf Sørensen præsenterer Tour de France’. Den var én af seks danske cykelbøger, der kom op til Tour de France-starten i Danmark, og vores blev den mest sælgende. Så den bog har for alvor sat os på landkortet og boghandlerne ved nu godt, hvem vi er.” fortæller Jesper.

Helmin & Sorgenfri er et forlag, der udgiver bøger, som fortjener at blive udgivet, og ifølge Jesper Helmin er det vigtigt for forlaget at have en passion for de bøger, de udgiver. Det er ikke kun vigtigt at have en forretningsmæssig tilgang til udgivelse af bøger, men også en personlig interesse og passion for emnet.

“The Cake Cookbook lå godt i forlængelse af det, vi havde lavet indtil da. Bogen var rettet mod atleter og motionister, og der var klare tråde til cykelsporten, hvor vi lige havde ramt plet med Rolf Sørensens bog. Kogebogs markedet i Danmark er lukrativt, men skal man ind, skal man komme med noget nyt, og det så vi muligheden for her. Samtidig har Hannah en international appel, så bogen var også den første mulighed for at prøve udgivelse på engelsk af.”

To verdener mødes på nettet

Jesper og Søren mødte som sagt Hannah Grant gennem Capino.dk og til spørgsmålet om hvordan deres forløb med at bruge platformen har været lyder svaret:

“Glimrende! Vi fik nemt kontakt og alt gik meget hurtigt fra første besked til vi reelt havde lavet en aftale om, at det var det her, vi skulle gøre sammen. Nu har det så ført til, at vi i maj udgiver jubilæumsudgaven af Hannah Grants bestseller ‘The Grand Tour Cookbook’, der udkom for 10 år siden. Vi udgiver ‘The New Grand Tour Cookbook’ på dansk, engelsk og tysk i maj – den første bog, hvor vi også går ind på det tyske marked.”

Emnet for den nye bog er ernæring og kosten for motionister og atleter. Bogen vil indeholde nye rytterinterviews om ernæring, interviews med cykelholdenes ernæringseksperter og cykellegender om kosten før i tiden. Der vil også være mere end 100 nye opskrifter, som alle er rettet mod motionister og atleter, der har brug for energi til at kunne præstere. Med sådanne spændende udgivelser på programmet kan læserne se frem til at følge med i Helmin & Sorgenfri’s fremtidige udvikling og nye udgivelser.

Efter denne udgivelse vil Helmin & Sorgenfri udgive Steen Juuls biografi og en Formel 1-bog til high-end-segmentet. Derudover har forlaget et stort projekt for Classic Car House, der åbner bilmuseum i Lyngby til sommer, hvor Helmin & Sorgenfri vil stå for at lave åbningsbogen. Der er nok at se til.

Vi her fra Capino, ønsker forlaget og Hannah Grant al held og lykke i fremtiden og glæder os over at vores platform kunne facilitere sådan et møde, til gavn for alle.

Kan indholdet bruges?

Sidst opdateret: 23. marts 2023

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg