Verdens største arrangør indenfor Esport Racing fandt investor på Capino.dk

GTR24H fandt en investor på Capino og kan nu fortsætte med at indtage markedet for e-sports racerløb.

“Det var rart at få lidt penge på kistebunden og få klappet de planlagte projekter af. Før har vi været afhængige af andre, for at have hardware og lokaler. Det er vi ikke mere. Det giver en god sikkerhed og ro.”

Sådan lyder det fra Peter Munkholm som netop har fået en investering i sit selskab GTR24H gennem Capino.dk. Vi har taget en snak med ham om hvordan det har været at finde en investor og fået lidt råd med på vejen, som du forhåbentlig kan nyde godt af i din egen investor søgning.

En Esports virksomhed i rivende udvikling 

“Vi er lige nu verdens største arrangør indenfor Esport Racing, når det kommer til seertal. Vores løb sendes på mere end 40 forskellige TV stationer og streaming kanaler verden over, til et potentielt publikum på 500 millioner.” Fortæller Peter og fortsætter:

“Vi  manglede penge til etablering af et ordentligt studio til optagelse af vores live transmissioner. Og vi manglede penge til at kunne lønne vores freelance arbejdskraft.”

Derfor oprettede Peter en annonce på Capino.dk hvor han søgte 100.000 kr. til Esports virksomheden. Når man får en investor med ombord er det jo ikke udelukkende et spørgsmål om penge. Der følger også et menneske med som ofte har nogle holdninger til hvordan virksomheden skal drives. Jeg spurgte derfor Peter om han havde nogle bekymringer i forhold til det.

“Nej. Det havde vi ikke. Vi vidste allerede at en investor ikke skulle have indflydelse på beslutningsprocessen i firmaet. Så det vi i virkeligheden søgte, var et privat lån af en person, som vi kunne opbygge et forhold til, og en person som ville følge med i virksomheden, og måske komme med gode råd, eller et netværk, som vi også kunne bruge. 

Som sagt, så er der ikke nogen, der ved så meget om Esport Racing som vi gør. Så det var vigtigt for os, for at sikre fremtiden for virksomheden, at der ikke kommer nogen ind, som vil have indflydelse på vores core product. Ellers er alle muligheder åbne. Vi kender branchen, vi ved hvilke ressourcer vi skal bruge, og vi har en ret stram plan for virksomhedens fremtid. 

På den måde vi har sat det op, var der ikke så meget plads til forhandling. Det gjorde også at betingelserne og grænserne er trukket meget tydeligt op.”

Investorerne kom af sig selv

At finde den rette investor var da heller ikke en kæmpe udfordring for Peter og co.

“Vi lavede en profil på Capino, hvor vi bare beskrev vores situation og behov helt ærligt og simpelt. Det var alt. Så kom investorerne sådan set af sig selv, der fra. Det kan jeg måske godt forstå. Vi sidder forrest i en bus, der egentlig kun kan køre fremad herfra.”

3 gode råd

Når man sidder med én som Peter der netop har haft succes med at skaffe en investering til sin virksomhed er det nærliggende at spørge om han har nogle råd at give videre til andre der søger kapital – Og det havde han:

“1. Lad være med at lede efter noget stort. Søg kun penge til det du står og mangler for at kunne komme videre. Der er ingen der gider høre, at du mangler x millioner for at komme igang. 

2. Hav en sund virksomhed med omsætning, inden du søger om penge. Jeg har set mange iværksættere, der ikke kan give ansvar fra sig. Så vær klar over, hvad du selv vil styre, og hvor du vil overdrage kontrol.

3. Hvis du er alene, så lad være med at tro, at du er ekspert på det hele. Hvis i er flere, så fordel opgaver og ansvar entydigt.

Alle tre ting er noget, der får dig og din virksomhed til at se sund og selvbevidst ud. Det en investor risikerer sine penge imod er sikkerhed og tillid til dig eller jer som ejere.”

Jeg kunne ikke være mere enig med Peter her, alle 3 punkter er enormt vigtige når man skal ud og søge en investering. Specielt det her med at give ansvar fra sig, kan være svært, men er enormt vigtigt hvis en virksomhed skal vokse sig større end ejeren selv.

Mod det uendelige…

Vi vender nu næsen fremad og Peter fortæller hvad fremtiden har i vente for GTR24H:

“Det var en mindre investering og pengene er brugt på de projekter de var budgetteret til. Så de indgår ikke i en længere fremtidsplan som en del af vores økonomi. Næste mål er at sikre investeringer og sponsorater til at få de første fuldtidsansatte i firmaet. 

Vi driver vores egen online TV station med vores eget indhold. Og der skal bruges rigtig mange timer på planlægning og vedligehold, udvikling af design. Samtidig vil vi gerne kunne ansætte faste kommentatorer og journalister til at lave indhold til vores platform. Vi skal lave faste interviews med hold og kørere i vores løbsserier. 

Samtidig er vi i gang med at udbygge vores repertoire med drift og andre typer virtuel motorsport. Til Oktober afholder vi verdensmesterskab i Middelfart, hvor 50 hold fra hele verden samles og dyster i et virtuelt 24-timers Le Mans race. Det bliver kombineret med en livsstilsmesse for mænd og drengerøve, med hang til biler. 

Lige nu kører de indledende runder af mesterskabet, der afsluttes med finalen i Middelfart, og på lørdag sender vi 12-timers løb fra Silverstone på vores TV kanal https://tv.gtr24h.org. Fremtidsplanerne er store, og vi kommer kun til at vokse, ligesom vi har gjort de sidste 15 år.“

Stort tillykke til Peter og partnere med investeringen og de flotte resultater. Vi glæder os enormt meget til at følge med på sidelinjen de næste mange år.

Du kan besøge GTR24H her:

Kan indholdet bruges?

Sidst opdateret: 8. februar 2021

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg